Diplomatiske memoarer. William Burns "The Back Channel" og Bjørn Skogmos "Visjonen om en bedre organisert verden" - Bekken, Bjørn Klouman (Internasjonal Politikk, 2019)
«Old diplomats do not die, they write their memoars» skrev en britisk historiker med et litt overbærende sukk en gang på 90-tallet. For britiske og amerikanske diplomater har skrevet så mange memoarer at de lett kunne ha fylt et lite bibliotek. Norske diplomater, derimot, har knapt skrevet en eneste memoar. Så vidt jeg har oversikt, er de to siste Fritz Wedel Jarlsbergs Reisen gjennem Livet i 1932 og Rolf Andvords Med hånden på hjertet i 1964. Det har skjedd en del i både verdenshistorien og norsk utenrikspolitikk siden den tid...